Текст и снимки Тина Прокопова 16 месеца след като между фондация

...
Текст и снимки Тина Прокопова 16 месеца след като между фондация
Коментари Харесай

Младите таланти, участвали в лятното турне по програмата България-Норвегия пеят, са повече от 200

Текст и фотоси Тина Прокопова

 

16 месеца откакто сред фондация " Дарби " и Министрество на културата е подписан контракт за осъществяването на плана " България - Норвегия пеят ", бенефициентът показа с горделивост и благополучие всички свои действия, посредством които екипът му е съдействал за триумфа на програмата.

 

Партньор от страна на Норвегия е CultureBreakBorders. Едва ли случайността е избрала деня, в който това да се случи - 5. октомври - празник на учителите по света.

 

За прощъпалник на плана от " Дарби " регистрират концерта в Китен, приключил с осъществяването на " Многая лета ", в което уредниците виждат ярък знак.

 

Лятното турне на гласовитите деца продължава с изяви в Малко Търново, Минерални бани, Мало Конаре и Говедарци. Организирането и провеждането на уъркшопс за продан на опит, положителни практики и транснационално културно съдействие е другото обичано събитие на целия екип.

 

Впечатления от присъединяване си в тях споделиха дългогодишният диригент на хор " Бодра промяна " - маестро Александър Кочков и гласовитата Искра Ангелова, позната на публиката най-много като вокален възпитател в XFactorБългария.

 

Тя изрече мнението си по тематиката " Влиянието на музикалното обучение върху оформяне личността на младежите ", както и показа усвоен от нея специфичен способ, който въздейства върху гласа превантивно, а в във опциите му е да отстранява и към този момент нанесени вреди.

 

Младите гении, взели участие в лятното турне по програмата " България - Норвегия пеят ", са повече от 200: от страна на Норвегия - хор FossSchool, а България е била показана от вокална група " Пламъче ", " Сладки пуканки " и Детски хор на БНР.

 

" Музиката не е просто осъществяване - тя е обмяна на сила сред реализатор и аудитория. На тази основа успяхме " да заразим " децата от Норвегия с българската магия, която сътворяваме посредством музиката ", показа госпожа Бистра Илиева, основател и изпълнител на плана " България - Нровегия пеят ", както и шеф на фондация " Дарби. Още два концерта предстоят по програмата в София.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР